Get Adobe Flash player

O nas - За нас

Przyjaźnie, współpraca
Пријателство и соработка

... Dwudziestolecie istnienia Towarzystwa Przyjaźni i Współpracy Macedońsko-Polskiej "Wisła" jest dobrą okazją do dokonania retrospekcji dotychczasowej działalności i sprawdzenia, czy cele, które przed sobą postawiła „Wisła" w chwili jej utworzenia są realizowane. ...
... Дваесетгодишнината на „Висла“ е добар повод да направиме ретроспектива на досегашните активности и да бараме потврди дали целите, кои пред себе ги постави „Висла“, кога се формираше, се реализирани. ...

Więcej - Повеќе ...


Nowości - Новини

Полска миса во Свето срце Христосово

Скопје, 25 декември

На 25 декември, првиот ден на Божиќ, во катедралата Свето срце Христосово се одржа традиционалната полска божиќна миса.

Więcej - Повеќе ...


„Петроф“ за Државното музичко училиште – Битола

Битола, 19 декември

Една долгорочна соработа меѓу Државното музичко училиште – Битола и Друштвото за македонско полско пријателство и соработка „Висла“ (ограник Битола) вроди со плод.

Więcej - Повеќе ...


Wszystkie newsy - Сите новости

Wydarzenia-Настани

12.2013

Божиќни и Новогодишни празници

Во Амбасадата на Република Полска свечено одбележани Божиќните и Новогодишните празници


22.11.2013

Проекција на полски филм

ВАЛЕНСА – НАДЕЖЕН ЧОВЕК, режија Анджеј Вајда


22.11.2013

Шопенова вечер

Во Битола во Домот на културата се одржа 20-та „Шопенова вечер“


9.2013

Полското училиште

Почеток на работа на полското саботно училиште


Wszystkie imprezy - Сите настани